De cele mai multe ori, momentul nostru preferat este atunci cand ajungem acasa si petrecem momente de nepretuit alaturi de cei dragi. Nu degeaba e vorba casa, dulce casa! Dintre toate bunurile pe care le detinem, locuinta este cel mai de pret, fiindca in fiecare seara, la sfarsitul zilei, acolo este locul in care ne adapostim de responsabilitati si de treaburi. Totusi, te-ai gandit vreodata ca locul in care tu te simti cel mai in siguranta, poate sa nu fie la fel de sigur pe cat ai crede? Natura ne joaca feste de nenumarate ori. Furtunile apar atunci cand ne asteptam mai putin, cutremurele nici macar nu pot fi prevazute, asa ca la fel de bine, locuinta ta ar putea suferi si ar putea ceda intr-o secunda in urma unei calamitati naturale. Astazi ne-am propus sa iti explicam care este diferenta dintre o asigurare obligatorie a locuintei (PAD) si o asigurare facultativa a locuintei.
In primul rand, este foarte important sa fim constienti de faptul ca, fara o asigurare obligatorie incheiata pentru locuinta noastra, riscam sa primim amenzi intre 500 si 1000 de lei. Mai apoi, este util sa realizam ca asigurarea PAD acopera doar cateva riscuri la care locuita ta poate fi expusa, si acestea sunt: cutremurele de pamant, alunecarile de teren si inundatiile naturale. In plus, ar trebui sa stiti ca suma pe care asigurarea v-o despagubeste, nu va fi mai mare de 20.000 de euro. Insa, chiar daca nu ar acoperi suma totala pe care s-ar putea sa o pierdeti, macar beneficiati de un ajutor.
Pe de alta parte, asigurarea de locuinta facultativa poate proteja mult mai bine locuinta dumneavoastra. Cu ea, siguranta va fi la ea acasa! Pe langa riscurile mentionate mai sus asigurate de asigurarea PAD, asigurarea facultativa acopera:
- Riscuri catastrofice pentru bunuri din gospodarie
- Incendiu, rasnet, explozie, caderea aparatelor de zbor
- Inundarea provocata de apa de conducta
- Furt si vandalism prin efractie sau acte de talharie
- Furtuna, uragan, vijelie, tornada
- Ploaie torentiala (efecte directe), grindina
- Greutatea zapezii sau a ghetii, avalansa de zapada
- Izbirea din exterior de catre autovehicule
- Cadere accidentala de corpuri pe cladirea asigurata
- Greve, tulburari civile si actiuni ale unor grupari rau voitoare
- Spargerea accidental a bunurilor casabile, pentru o limita maxima de despagubire
Mai mult decat atat, in cazul asigurarii facultative, suma asigurata va fi la valoarea reala a locuntei, iar suma despagubirii va creste in functie de suma asigurata si optiunile introduse, iar in urma unui incident, veti beneficia mult mai rapid de suma nevoita.
Vedem destul de usor cum o asigurare facultativa este mult mai avantajoasa decat cea obligatorie. Este adevarat, suma de bani pe care o investim este putin mai mare, insa asa poti dormi linistit intr-un camin pe deplin sigur. Trebuie sa amintim deasemenea ca daca doresti o asigurare facultativa a locuintei, conform legislatiei actuale, va trebui sa ai deja o asigurare obligatorie PAD a locuintei sau sa faci una inaintea emiterii asigurarii facultative.
Daca esti hotarat sa faci un upgrade la asigurarea locuintei tale, noi te asteptam la Web ASIG cu cele mai bune oferte. Nu ezita sa ne contactezi!