Foarte putini soferi se pot lauda cu faptul ca nu au fost implicati niciodata intr-un accident, fie ca a fost cauzat de ei sau de o alta persoana. Din pacate, accidentele sunt din ce in ce mai frecvente, si asta din cauza ca orasul este supra aglomerat, infrastructura nu este cea mai optima iar mulți soferi nu cunosc strazile indeajuns de bine. In cazul oricarui accident, vinovatul trebuie sa aiba asupra lui polita de Asigurare RCA valabila, iar dupa aceea, totul se rezolva cu mult calm si întelegere.
Dar ce te faci dacă vinovatul nu are Asigurare RCA, sau mai rau, acesta fuge de la fata locului?
Multi dintre voi nu stiti, dar exista o solutie simpla si in acest caz!

accident auto fara rca

Tot ce trebuie sa faceti este sa respirati adanc si sa gasiti o solutie pentru a strange banii necesari repararii masinii… am glumit! Daca va aflati intr-o astfel de situatie, atunci trebuie cat de repede sa va adresati Biroului Asiguratorilor Auto din Romania, care se va ocupa de aceasta situatie pentru voi. Cum? Ei bine, Fondul de Protectie a victimelor strazii va va despagubi prejudiciile aduse autovehiculului vostru in cadrul accidentului, daca vinovatul nu are o polita RCA sau a fugit de la fata locului. Mai simplu spus, daca in urma unui accident vinovatul nu iti plateste pagubele sau fuge de la locul accidentului, atunci vei fi despagubit de aceasta institutie urmand ca ei sa se ocupe de recuperarea banilor de la vinovatul in cauza.

Ce este important sa retinem din acest articol? Faptul ca fiecare dintre noi putem intra oricand in rolul vinovatului in cadrul unui accident. Poate fi vorba de neatentie, de placerea pe care o avem atunci cand conducem cu viteza, orice. Daca ne aflam in postura vinovatului si nu avem o polita RCA încheiata pe autovehiculul pe care il conducem, atunci ar trebui sa avem cel putin cateva mii de euro puse deoparte pentru un oricare eventual accident. Asiguratorul poate despagubi pana la 6 milioane de euro in caz de accident, asa ca daca nu ai castigat la loto, mai bine investesti 0.005% din acea suma intr-o Asigurare RCA. Costurile care se platesc in urma unui accident variaza in funtie de pagubele produse, acum imaginează-ti cat ar insemna asta daca ar exista si vatamari de persoane sau chiar decese. In orice caz, stiti deja ca si o simpla verificare rutiera efectuata de politie poate sa va usture, caci amenda în cazul lipsei unei asigurari RCA, porneste de la 2000 de lei.

dauna auta fara rca

In concluzie, in caz de accident fara vinovat sau cu vinovat fara RCA, nu trebuie sa va mai faceti griji de solutionare. Fondul de Protectie a victimelor strazii vă va acoperi daunele produse, iar mai departe, vinovatul ramane in grija lor.

Atentie insa la polita RCA. A ta este valabila?

Daca doresti sa afli mai multe detalii sau doar sa inchei o polita de Asigurare RCA, atunci te asteptam la Web ASIG cu cele mai bune solutii pentru tine pentru ORICE tipuri de Asigurari atat pentru Persoane Fizice cat si Juridice.