Ce este Decontarea Directa?

Stim deja ca in Romania noutatile apar si dispar, mai ales in legislatie. Cu siguranta ai vazut pana acum in presa sau pe retelele de socializare articole ce vorbesc despre Decontarea Directa.
Ce inseamna asta si cu ce ne ajuta pe noi ca soferi?
Asa cum ne-am obisnuit, ne place sa te tinem la curent cu toate noutatile si sa incercam sa raspundem nevoilor tale, asa ca iata tot ce trebuie sa stii despre Decontarea Directa.
decontare directa
Decontarea directa este, pe scurt, o noua clauza care poate fi achizitionata impreuna cu polita de Asigurare RCA. In linii mari, aceasta presupune ca in urma unui accident rutier, proprietarul masinii pagubite poate sa mearga la propriul asigurator RCA pentru a-si revendica prejudiciu, urmand ca mai apoi asiguratorul sa recupereze suma platita de la asiguratorul soferului vinovat de incident.

Cu alte cuvinte, daca ai fost implicat intr-un accident care nu s-a petrecut din vina ta, aceasta clauza iti permite sa-ti repari masina intr-un timp mai scurt, pentru a-ti putea relua drumurile zilnice alaturi de autovehicolul tau cat mai repede. Atentie doar, aceasta nu este o clauza inclusa in polita RCA, ci este o optiune care se plateste extra la alegerea ta.

decontarea directa

Costul ei? Asta depinde doar de asigurator. Poti plati cu zeci sau chiar cu sute de lei in plus, depinde ce asigurator alegi.

Unde gasesti aceasta clauza? La Toate companiile de asigurari. Trebuie sa fii atent doar sa mentionezi acest lucru atunci cand inchei polita, sau sa bifezi aceasta optiune in cazul in care o achizitionezi online.

In ce conditii pot folosi decontarea directa? Ca orice alta clauza, si pentru aceasta trebuie sa fie indeplinite cateva conditii:

  • Accidentele auto sa fie produse pe teritoriul Romaniei
  • Vehiculele implicate in accident sa fie inmatriculate si inregistrate in Romania
  • Daunele sa fie produse exclusiv la masini
  • Ambele autovehiculele sa detina o polita RCA valabila la momentul accidentului
  • Nu au existat vatamari corporale in cadrul accidentului

Cum folosesc Decontarea directa? In cazul unui accident, verifica daca sunt intrunite conditiile de utilizare si notifica asiguratorul tau RCA cu privire la accidentul petrecut in termen de 5 zile lucratoare.

Cam asta inseamna decontarea directa si acestea sunt beneficiile pe care ti le aduce. Cu siguranta nu esti fericit atunci cand esti implicat intr-un accident iar tu nu-ti mai poti folosi masina, asa ca pentru cativa lei in plus merita sa optezi pentru aceasta clauza.

Daca esti interest de achizitia acestei clauze suplimentare, tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi si noi iti vom prezenta cea mai buna solutie pentru tine!