Asigurari RCA Cluj

Asigurarea obligatorie pentru autovehicule RCA (Raspundere Civila Auto) reprezinta inca un mister nedescifrat pentru multi dintre soferii auto. De ce? Pentru ca nu toata lumea cunoaste cauza fluctuatiei de preturi, o data de la masina la masina, de la conducator la conducator, dar chiar si dintre asiguratori. Stim doar ca pe noi asigurarea ne costa 800 de lei pe an, in timp ce vecinul a „scapat” cu 400 de lei. Pentru ca nu vrem sa iti mentinem si mai mult curiozitatea, citeste articolul nostru si afla totul despre RCA!

Pretul Asigurarii RCA
In primul rand, ar trebui sa stii ca pretul asigurării RCA variaza in functie de anumiti factori precum tipul masinii pe care se incheie asigurarea, varsta conducatorului auto, istoricul de accidente pe care il detine, dar si din prisma asiguratorului si a reputatiei pe care acesta o are.
pret asigurare RCA
Acum haide sa le luam punctual:

  1. Varsta conducatorilor auto – atunci cand vorbim de asigurare, trebuie sa privim varsta ca experienta in soferie. Este evident ca un conducator proaspat iesit din scoala de soferi are mai multe sanse sa produca un accident din cauza nesigurantei, pe cand un conducator cu experienta are sanse mai putine. Stim ca totul tine de sansa, insa pentru RCA, lucrurile sunt privite asa. Astfel ca, un tanar va plati intotdeauna mai mult pentru o asigurare decat un om mai inaintat in varsta.
  2. Caracteristicile tehnice ale masinii – este evident ca masinile difera in functie de modele, motor, combustibil si asa mai departe. Informatiile tehnice care fac diferenta la pretul Asigurarii RCA sunt capacitatea cilindrica si puterea la autoturisme, masa maxima admisa la autoutilitare, iar la microbuze si autobuze numarul de locuri.
  3. Istoricul de accidente – un accident inseamna cresterea pretului la urmatoarea asigurare RCA, un alt accident, aceeasi poveste. Accidentele indica predispozitia ta de a avea nevoie de reparatii la masina, asa ca in ochii asiguratorilor cresc sansele ca rata de incidente sa creasca.
  4. Reputatia/brandul asiguratorului – cel mai bizar moment totusi, este atunci cand vedem ca pentru aceeasi masina, acelasi conducator cu acelasi istoric de accidente, exista mai multe preturi de asigurari pe aceeasi perioada de timp. Aici intervine reputatia asiguratorului, iar prin asta intelegem in principal cat este de serios atunci cand vine vorba de despagubire in cazul unui accident. Intervine la timp? Faciliteaza tot procesul? In functie de cat de prompt e asiguratorul conform clientilor, cu atat pretul poate creste.

Speram ca te-ai lamurit cum sta treaba cu pretul pentru Asigurarea RCA. Intr-un viitor articol revenim cu noi informatii si lamuriri despre Asigurarea RCA.
Noi suntem deschisi la discutii, asa ca pentru orice nelamurire ne poti contacta telefonic sau sa ne faci o vizita la unul dintre sediile noastre.

La Web ASIG te asteptam cu cele mai bune solutii in materie de Asigurari!