Pentru masina stim deja: avem nevoie de asigurarea obligatorie RCA, iar pe langa, putem opta pentru asigurarea facultativa CASCO, care ne previne autovehiculul nostru de orice incident neprevazut, fie ca suntem martori la el sau nu.

asigurare obligatorie locuinta pad
Pentru locuinta, ce ziceti? O fi la fel? Ei bine, aflati de la noi ca si casa ta are nevoie de asigurare, si nu numai ca are nevoie, dar este obligata sa o aiba. Aceasta asigurare obligatorie a locuintelor este reglementata de Legea 260/2008 si normele de punere in aplicare emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. O denumim pe scurt PAD si este cea mai buna prietena a locuintei noastre. Bineinteles, exista si asigurari facultative de locuinta pe care le poti adauga ulterior sau chiar deodata, insa astazi vrem sa-ti vorbim mai multe despre asigurarea locuintei obligatorie, care nu este un moft, ci o necesitate si chiar o obligatie!
Asigurarea obligatorie PAD ne tine casa departe de multe rele si primejdii, asa cum ar spune bunicii nostri. Toate riscurile asigurate implica fenomene naturale, care sunt mai mult sau mai putin probabile sa ne surprinda. Acestea sunt:

  • Cutremurul
  • Inundatiile (naturale)
  • Alunecarile de teren

In Romania, dupa cum bine stim, climatul este unul moderat care rar se intampla sa ne joace feste si sa ne surprinda cu o calamitate care sa faca daune in urma ei. Cum ar spune tot romanul, de ce sa investesc aiurea cand la noi e cald si bine? Totusi, vedem ca asigurarea PAD este obligatorie pentru locuinta noastra, si pana la urma, nu credem ca e bine sa ne jucam cu natura, mereu schimbatoare.asigurare locuinta pad

Noi mai vrem sa-ti dam si un sfat: daca cu natura nu te joci, atunci cu mana omului nici macar sa nu te gandesti sa risti! O asigurare facultativa a locuintei iti poate proteja casa chiar si de incidentele petrecute in urma unei greve sau a unei manifestari publice! La asta te asteptai? Totusi, nu vrem sa vorbim acum despre asta, pentru ca despre asigurarea facultativa iti vom povesti intr-un viitor articol! Pana atunci, te asteptam la Web ASIG sa te ajutam cu incheierea politei tale obligatorie pentru locuinta, si de ce nu, sa iti aratam si cele mai bune solutii pentru una facultativa!

Fie vremea cat de rea, sunt sigur pe casa mea!